Τι θα φάμε σήμερα; Τορτίγια κοτόπουλο!

Η εβδομάδα ξεκίνησε και η Μαρία μας έδωσε την πιο χορταστική συνταγή τορτίγιας για να ξεκινήσει τέλεια η εβδομάδα!

Τορτίγια με κοτόπουλο, λιωμένο τυρί και φανταστική σάλτσα!
Για τη σάλτσα:
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λάιμ
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Aλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 σκελ. σκόρδο
2 χρωματιστές πιπεριές
4 μεγάλες μεξικάνικες πίτες (τορτίγιες)
1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι

Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα υλικά για την σάλτσα.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω να ψηθεί καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μόλις ψηθούν αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μια τορτίγια, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και βάζουμε γέμιση κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με άλλη μια τορτίγια.
Όταν η κάτω τορτίγια ροδίσει ελαφρά και λιώσει το τυρί, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγα λεπτά να ροδίσει.
Βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με γιαούρτι και την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

ON AIR NOW

Ακούστε
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ
ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ
crossmenuchevron-down-circle