Η Μαρία φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου με πέννες αλά βότκα

Τι θα φάμε σήμερα Κυριακή; Η στήλη του Σοκ FM Morning Show που έχεις λατρέψεις, γιατί σε βγάζει καθημερινά από τη δύσκολη θέση να σκεφτείς τι να μαγειρέψεις, σου φέρνει νέα άπαιχτη συνταγή!

Η πρόταση της Μαρίας για το Σαββατοκύριακο είναι:

Πέννες αλά βότκα

Για να φέρεις λίγο από Ιταλία και Ρωσία στο πιάτο σου.

Υλικά

  • 1 συσκευασία πέννες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βότκα
  • 1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σοτάρεις το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνεις τη βότκα, προσέχοντας βέβαια τη φλόγα που θα πεταχτεί (καλύτερα να τη ρίξεις αφαιρώντας την κατσαρόλα από το μάτι).
  3. Τα αφήνεις για 2 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας.
  4. Ανακατεύεις το μείγμα και μειώνεις τη θερμοκρασία.
  5. Ρίχνεις το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά.
  6. Το αφήνεις να σιγοβράσει και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
  7. Τέλος, βάζεις άλλη μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ρίχνεις τις πέννες (τις έχεις βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα και τις έχεις στραγγίξει) και ανακατεύεις καλά.
  8. Σερβίρεις σε πιάτο και ρίχνεις από πάνω έξτρα παρμεζάνα.

ON AIR NOW

Ακούστε
ΒΟΡΙΑΣ
APON
crossmenuchevron-down-circle