Τι θα φάμε σήμερα Κυριακή; Η στήλη του Σοκ FM Morning Show που έχεις λατρέψεις, γιατί σε βγάζει καθημερινά από τη δύσκολη θέση να σκεφτείς τι να μαγειρέψεις, σου φέρνει νέα άπαιχτη συνταγή!
Η πρόταση της Μαρίας για το Σαββατοκύριακο είναι:
Πέννες αλά βότκα
Για να φέρεις λίγο από Ιταλία και Ρωσία στο πιάτο σου.
Υλικά
- 1 συσκευασία πέννες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βότκα
- 1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σοτάρεις το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνεις τη βότκα, προσέχοντας βέβαια τη φλόγα που θα πεταχτεί (καλύτερα να τη ρίξεις αφαιρώντας την κατσαρόλα από το μάτι).
- Τα αφήνεις για 2 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύεις το μείγμα και μειώνεις τη θερμοκρασία.
- Ρίχνεις το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά.
- Το αφήνεις να σιγοβράσει και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, βάζεις άλλη μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ρίχνεις τις πέννες (τις έχεις βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα και τις έχεις στραγγίξει) και ανακατεύεις καλά.
- Σερβίρεις σε πιάτο και ρίχνεις από πάνω έξτρα παρμεζάνα.