Η σελίδα με τίτλο «Να του πάρουμε μία πάστα» είναι η πιο viral και καυστικά χιουμοριστική σελίδα στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα, δυο νεαρά κορίτσια από τον χώρο της διαφήμισης τρολάρουν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας- τους χωρισμούς- με φαρμακερό χιούμορ.

«Η πάστα γεννήθηκε το 2015. Ωστόσο λίγο η ντροπή, λίγο η έλλειψη χρόνου δεν μου επέτρεψαν να την μεγαλώσω όπως ήθελα. Φέτος όμως, σε μια περίοδο που άκουγα τέρατα από φίλους, γκόμενους και ΣΙΑ, μαζεύτηκαν πολλά διαμαντάκια και είπα να ξαναβάλω μπρος τα μίξερ, παρέα με την φίλη μου.  Ο τίτλος της σελίδας είναι από την γνωστή-άγνωστη ατάκα αν είναι καλό παιδί, να του πάρουμε μια πάστα. Ατάκα-απάντηση σε σχόλια τύπου δεν ξέρω αν τον θέλω/δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε αλλά είναι πολύ καλό παιδί. Στη δική μας περίπτωση, κερνάμε πάστες με αφορμή αστεία περιστατικά και σχόλια που ακούστηκαν μεταξύ ζευγαριών. Είναι από αυτά που συζητάς με τους φίλους σου και λες πως μόνο σε σένα συμβαίνουν αυτά. Ε, λοιπόν όχι. Η πάστα έρχεται να αποδείξει ότι είμαστε πολλοί. Είμαστε δυνατοί.  Είμαστε παντού», φανερώνουν οι δημιουργοί της σελίδας, όπως φαίνεται στη Lifo.

Έτσι, λοιπόν, αντί για τους τόνους από χαρτομάντηλα στο πάτωμα, αντί για τα αμέτρητα, αναπάντητα τηλεφωνήματα και αντί για τα εξοντωτικά ξενύχτια για να δείξεις ότι προχωράς ενώ μόνο κολλημένος/-η είσαι, μπορείς να εκτονωθείς στο «Να του πάρουμε μία πάστα». Εκεί, ο κάθε πικραμένος (χωρίς δόση ειρωνείας) ξετυλίγει την πιο γλυκόπικρη ιστορία του που τον βασανίζει και τον «τρώει».

Οι χωρισμοί των ζευγαριών ειδικά στις μέρες μας είναι συχνό φαινόμενο και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Ωστόσο, δεν γλιτώνει κανείς από το ξέσπασμα ενός χωρισμού στο Facebook, τα υβριστικά μηνύματα που τον συνοδεύουν, τα ειρωνικά σημεία στίξης και τελικά τη διαγραφή ή το block.

«Είμαστε ένα fun page. Μια σελίδα που κάνουμε χαβαλέ τον πόνο και γλεντάμε τις δύσκολες στιγμές που όλοι έχουμε περάσει. Δεν μπορούμε τη μιζέρια. Το χιούμορ είναι το βασικότερο συστατικό της ζωής μας και δεν θα μπορούσε να λείπει από τις πάστες μας. Τώρα για την εκδίκηση, θα σου πούμε απλώς ότι karma takes too long», προσθέτουν.

«Αλλάζουμε τα ονόματα για ευνόητους λόγους, αλλά είναι μερικές ατάκες τόσο χαρακτηριστικές που σίγουρα όποιος τις έχει πει, τις αναγνωρίζει. Βέβαια, ήταν μια ιστορία που μοιράστηκε μια κοπέλα μαζί μας και αφορούσε έναν χωρισμό, ακριβώς την περίοδο ενός σοβαρού θέματος υγείας. Μας κόπηκε το γέλιο. Όσο και αν προσπαθήσαμε να δούμε την άλλη πλευρά, δεν τα καταφέραμε. Όλα ήταν θολά. Αυτή την πάστα δε θα την μοιραστούμε ποτέ γιατί δεν υπάρχει τίποτα αστείο. Στην κοπέλα αυτή, στείλαμε μόνο μια αγκαλιά», προσθέτουν.

«Όλοι έχουμε πληγωθεί και έχουμε πληγώσει, εκούσια ή ακούσια. Η ουσία είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Το συναίσθημα της αποτυχίας είναι και οφείλει να είναι παροδικό και δε θέλουμε να μας κάνει drama queens, να αλλοιώνει τον τρόπο που φερόμαστε ή να τρώνε τα σπασμένα οι επόμενοι.  Και όταν δεν πετύχει το γλυκό δεν πειράζει, γιατί πάμε παρακάτω, πιο υποψιασμένοι ίσως, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Και η μεγάλη απορία πολλών για το αν στέλνουν και άνδρες τις ιστορίες τους, η απάντηση είναι πως… ναι και βέβαια στέλνουν. «Φυσικά και στέλνουν και άντρες τις περιπέτειες τους από τη γη της ερωτικής ασυνεννοησίας, αλλά ένα 80% των μελών του fun page είναι γυναίκες που. Η πάστα δεν γνωρίζει φύλο. Δεν έχει χρώμα, ηλικία, θρησκεία.. Η πάστα είναι πάστα και βρίσκεται ανάμεσά μας. Αρκεί πάντα να θυμόμαστε πως, την ίδια στιγμή που κερνάμε μια πάστα με όλο μας το «άχτι», σίγουρα αξίζουμε και μία και ας μην το έχουμε σκεφτεί ή παραδεχτεί ποτέ».

 

 

Πηγή: klik.gr