Μερομήνια 2023-2024: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και πότε να περιμένουμε τα πρώτα χιόνια;

Τα μερομήνια 2023-2024 μίλησαν… Με τέτοιον καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Αποκριές, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα.

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία το φετινό Πάσχα;

1-7 Νοεμβρίου

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2023Ο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο ακόμα και Θεσσαλία.

8-14 Νοεμβρίου

Ο Νοέμβριος, τη δεύτερη εβδομάδα, είναι ήπιος χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα.

15-21 Νοεμβρίου

Νέα επιδείνωση του καιρού. Προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε έντονες βροχές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πλημμύρες. Πιθανόν, να σχηματιστεί Μεσογειακός Κυκλώνας.

22-25 Νοεμβρίου

Η τρίτη εβδομάδα θα κυλήσει με καλοκαιρία που συνεπάγεται αρκετή ηλιοφάνεια και ζεστές μέρες για την εποχή.

26-30 Νοεμβρίου

Αρκετές βροχοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Θερμοκρασία έως 14°C. Χιόνια θα «πέσουν» και σε χαμηλά υψόμετρα.

1-10 Δεκεμβρίου

Ο Δεκέμβριος του 2023 θα ξεκινήσει με έντονα καιρικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» και θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες. Έντονοι άνεμοι σε όλη την Ελλάδα και ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμυρικά φαινόμενα.

11-18 Δεκεμβρίου

Στα μέσα Δεκεμβρίου προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα και συνεχόμενη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια σε όλη τη χώρα.

19-31 Δεκεμβρίου

Ο καιρός τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι πολύ κρύος με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές. Αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και πεδινά που θα φτάσουν έως και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Ανήμερα των Χριστουγέννων (Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023) θα έχουμε τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας.

1-7 Ιανουαρίου

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με βαρυχειμωνιά. Ο καιρός τον Ιανουάριο του 2024 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει με βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Πολικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και άνεμοι έως 08 Bf. Τα Θεοφάνεια (06 Ιανουαρίου 2024) θα εορταστούν με καλό σχετικά καιρό (ηλιοφάνεια με «ανεκτό» κρύο).

8-14 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται η κακοκαιρία έως τα μέσα Ιανουαρίου. Ο πρώτος μήνας του έτους θα έχει πολύ κρύο σε όλη τη χώρα.

15-21 Ιανουαρίου

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι εμφανώς βελτιωμένος με μικρή όμως άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).

22-28 Ιανουαρίου

Αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2024. Δριμύ ψύχος με βροχή, αέρα και χιονοπτώσεις.

29-31 Ιανουαρίου

Τέλη Γενάρη προβλέπεται περαιτέρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

1-8 Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος του 2024 θα μας υποδεχτεί με βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό θα είναι το κρύο σε όλη τη χώρα.

9-15 Φεβρουαρίου

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Η ημέρα των ερωτευμένων (14.02.2024) – γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα εορταστεί με καλό καιρό.

16-29 Φεβρουαρίου

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός, αλλά με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

1-7 Μαρτίου

Ο Μάρτιος του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας. Ήπιο σχετικά καιρό περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη (07.03.204).

8-14 Μαρτίου

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2024 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

15-21 Μαρτίου

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική επιφυλάσσει ο καιρός μετά τα μέσα Μαρτίου. Το Καρναβάλι (Απόκριες έχουμε 17.03.2024) ενδεχομένως να επηρεαστεί από τον άστατο καιρό του Μαρτίου. Το πέταγμα του χαρταετού για την Καθαρή Δευτέρα (18.03.2024) θα γίνει με δυσκολία για φέτος.

22-31 Μαρτίου

Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με σημαντική βελτίωση του καιρού. Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή – Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

1-7 Απριλίου

Ο καιρός της πρώτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

8-14 Απριλίου

Βελτιωμένος ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου με ηλιοφάνεια και ελάχιστες βροχές.

15-21 Απριλίου

Από τα μέσα του Απριλίου 2024 αποχαιρετάμε τον χειμώνα. ο καιρός θα αρχίσει να «μυρίζει» άνοιξη για τα καλά.

22-30 Απριλίου

Καλό καιρό θα έχουμε την Κυριακή των Βαΐων 2024. Τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024 ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

1-14 Μαΐου

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με ηλιόλουστο καιρό και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε αίθριο καιρό. Η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει με ανοιξιάτικο καιρό. Το Πάσχα (Κυριακή5 Μαΐου 2024) θα έχουμε πολύ καλό καιρό.

15-21 Μαΐου

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

22-31 Μαΐου

Ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης θα μας αφήσει χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Έτσι, τις περισσότερες μέρες θα τις περάσουμε με ηλιοφάνεια.

ON AIR NOW

Ακούστε
ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ
crossmenuchevron-down-circle