Η στιγμή που περιμένει κάθε πρωί πώς και πώς η Μαρία έφτασε!
Το μενού για σήμερα περιλαμβάνει τάρτα με κιμά και κρούστα γιαουρτιού
Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο κουρού
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 2 αβγά
- 250 γρ. κιμά
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- ½ συσκευασία κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο λάδι για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20′ τον κιμά, μέχρι να απορροφήσει τη σάλτσα: τον θέλουμε αρκετά σφιχτό, όχι πολύ ζουμερό.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη κουρού, φροντίζοντας να καλύψουμε ως επάνω τα τοιχώματα.
- Αν κόψουμε τη ζύμη και κάνουμε μπαλώματα, δεν πειράζει.
- Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά στη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το τυρί και τα αβγά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στον κιμά και ψήνουμε για 40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.