Η συνταγή για burger της Μαρίας που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Μία ιδιαίτερη συνταγή έδωσε σήμερα Τετάρτη στους ακροατές του Σοκ FM η Μαρία.

Μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλε

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 λεπτά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, περίπου 120 γρ. το καθένα
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 λεπτές φέτες λουκάνικο τσορίθο (ή ελληνικό πικάντικο λουκάνικο)
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες 4 κουτ. σούπας ξινόκρεμα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κέτσαπ τσιπότλε
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα τσιπότλε

Διαδικασία

Για την κέτσαπ Τσιπότλε

  1. Για το μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλου και κέτσαπ τσιπότλε, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, διαλύοντας τις ντομάτες με μια κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και την πάστα τσιπότλε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κέτσαπ τσιπότλε να κρυώσει.

Για το Μπέργκερ

  1. Αλείφουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μία μόνο φορά, μέχρι να ψηθεί καλά.
  3. Το βγάζουμε από την γκριλιέρα και το διατηρούμε ζεστό.
  4. Στο τηγάνι-γκριλιέρα βάζουμε τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε από την γκριλιέρα.
  6. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες τσορίθο και τις ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανές.
  7. Βάζουμε στα ψωμάκια το κοτόπουλο, το τσορίθο, τις φέτες αβοκάντο, μια κουταλιά ξινόκρεμα και μια κουταλιά κέτσαπ τσιπότλε.
  8. Σερβίρουμε το μπέργκερ μας με πατατάκια πασπαλισμένα με λίγη σκόνη τσίλι.

Προετοιμασία 15′
Μαγείρεμα 45′
Σύνολο: 1 ώρα

ON AIR NOW

Ακούστε
ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ
ΠΕΤΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
crossmenuchevron-down-circle