Και ναι και η Ελλάδα και η Κύπρος κατάφεραν να προκριθούν στον τελικο της Εurovision . Η Ελευθερία Ελευθερίου έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και ανταμειφθηκε για αυτό. Το κορίτσι μας απέδειξε ότι πέρα του ότι είναι η ομορφοτερη στην Εurovision έχει και πολύ μεγάλο ταλέντο αφού κατάφερε να σαγινέψει το κοινό με την εμφάνιση της και έπεισε το κοινό να την ψηφήσει.

Η φετινή διαδικασία είχε ως εξής, ο κόσμος μπορούσε να ψηφίσει αφού ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις όλων των υποψήφιων χωρών. Η σειρά των εμφανήσεων ήταν η ακόλουθη: πρώτο στη σκηνή εμφανίστηκε με το Μαυροβούνιο με εκπρόσωπο της χώρας τον Rambo Amadeus ενώ στη συνέχεια ακούσαμε την Ισλανδία με την Greta Salome και τον Jonsi οι οποίοι παρουσίασαν ένα όμορφο αποτέλεσμα

 

 

Στην Τρίτη θέση είναι η στιγμή που όλοι περιμέναμε με μεγάλη αγωνία αλλά και ενθουσιασμό, η Ελληνική συμμετοχή ανεβαίνει στην σκηνη! Η ελθευρία Ελευθερίου γεμάτη χάρη και τσαχπινιά κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό θέαμα.

Σειρά είχε ή Λετονία ,με την Anmary η οποία ενώ είχε πολύ όμορφη φωνή, η σκηνική της παρουσία δεν ήταν και ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει ο διαγωνισμός….Επόμενη διαγωνιζόμενη ήταν η Αλβανία με την Rona Nishliu η οποία ομολογουμένως είχε εκπληκτική φωνή. Εμφανίστηκε ολομόναχη στη σκηνή και ερμήνεσε το κομμάτι προκαλώντας θαυμασμό προς την φωνή της.

 

  

Αφού λοιπόν αποχώρησε η Αλβανία σειρά είχε η Ρουμανία, η οποία ένω είχε μία πολύ καλή παρουσία και ένα όμορφο ρυθμικό κομμάτι είχε κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία δημιούργησαν άγχος στην τραγουδίστρια του συγκροτήματος Mandiga που εκπροσωπούσαν την Ρουμανία.

Στην πορεία μπήκαμε σε μία πιο rock διάθεση με την εμφάνιση την Ελβετίας και τους Sinplus για να ξαναχαλαρώσουμε στην επόμενη εμφάνιση με το Βέλγιο και την Iris η οποία είπε μία ομορφη μπαλάντα.

 

 

Η φιλανδία εμφανίστηκε στην 9η θέση με την Pernilla Carlsson η οποία όμως δεν μας ενθουσίασε ούτε με το τραγούδι της αλλά ούτε και με τη σκηνική της παρουσία… βέβαια ήταν καλύτερη εμφάνιση από αυτή που ακολούθησε και φυσικά δε μιλάμε για άλλη από την εμφάνιση του Ισραίλ με τους Izabo.

 

  

Επόμενη διαγωνιζόμενη ήταν το Σαν Μαρίνο όπου η Valentina Monetta έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Φυσικά η επόμενη συμμετοχή ήταν πολύ καλύτερη και έχουμε να πούμε τα καλύτερα!!!

 

Επόμενη συμμετοχή λοιπόν, η Κύπρος με την Ήβη Αδάμου η οποία ήταν εκπληκτική. Ένα όμορφο ρυθμικό τραγούδι σε συνδυασμο με μία εξαιρετική φωνή και μοναδική σκηνική παρουσία κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό και να κερδίσει μία θέση στον τελικό.

Επόμενη διαγωνιζόμενη, η Δανία με την Soluna Samay η οποία είπε ένα όμορφο κομμάτι και είχε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία. Φυσικά την παράσταση έκλεψε η επόμενη συμμετοχή με τη Ρωσία, αφού οι γιαγιάδες δημιούργισαν πανικό ξεσηκώνοντας το κοινό! Μία τελείως διαφορετική εμφάνιση με πολύ καλές εντυπώσεις.

 

  

Μετά τη Ρωσία εμφανίστηκε η Ουγγαρία η οποία παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ότι περιμέναμε. Mπόρει να μην ήταν το καλύτερο κομμάτι της βραδυάς αλλά οι Compact Disco έδειξαν ότι δεν θα κατέθεταν εύκολα τα όπλα.

 

Επόμενη εμφάνιση η Αυστρία και οι Trackshittaz οι οποίοι ομολογουμένως προσπάθησαν πολύ να κερδίσουν για μία θέση στον τελικό προσφέροντας «θέαμα» στο αντρικό κοινό, παραταύτα δεν κατάφεραν να κερδίσουν θετικές κριτικές. Στην συνέχεια εμφανίστηκε η Μολδαβία με τον Pasha Parfeny και τέλος η Ιρλανδία με τους Jedward οι οποίοι με ιδιαίτερη εμφάνηση πρόσφεραν ένα ευχάριστο θέαμα.

 

  

Οι χώρες που κατάφεραν να προκριθούν είναι οι εξής : Ιρλανδία, Δανία, Ρωσία, Ουγγαρία,Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Κύπρος, Αλβανία, Ρουμανία. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί 16η ενώ η Κύπρος 8η. Καλή επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία Κύπρο!

Απολαύστε τες!