Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα θεατρικά βραβεία «Κάρολος Κουν» στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.

Ένας από τους υποψήφιους για βράβευση ήταν ο Σάκης Ρουβάς, με αφορμή την ερμηνεία του στις «Βάκχες» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα, όμως, κλήθηκε να ανέβει στη σκηνή η Χρυσούλα Διαβάτη, προκειμένου να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου που της απονεμήθηκε, για τον ρόλο της στην επιτυχημένη παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν».

Η ηθοποιός αρνήθηκε να το παραλάβει, λέγοντας πως «ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει ξέφρενο αμπέλι. Όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί και πρέπει να υπάρχει αστυνομία του θεάτρου για να συλλαμβάνει όσους δεν ανήκουν αμιγώς στον χώρο».

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή ο Σάκης Ρουβάς για να παραλάβει το βραβείο του, ενώ κάποια κυρία από το κοινό τον ρώτησε με «τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο;», για να της απαντήσει ο τραγουδιστής: «Με την ψυχή μου, κυρία μου!».

Να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν, η Χρυσούλα Διαβάτη είχε τοποθετηθεί ξανά επί του θέματος, όταν σε συνέντευξη της είχε ερωτηθεί αν είναι υπέρ της παραχώρησης της Επιδαύρου σε καλλιτέχνες, όπως ο Σάκης Ρουβάς.

Τότε, η ίδια είχε απαντήσει: «Όχι. Και είμαι κάθετη σε αυτό. Τουλάχιστον η Επίδαυρος έπρεπε να παραμείνει ένας χώρος που θα δίνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος. Εμείς οι ίδιοι ευτελίζουμε κάποια πράγματα. Ανεξαρτήτως από το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποιος».

Δες το ΣΟΚαριστικό απόσπασμα: