Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ανακοινώνει επίσημα ότι αναθέτει στην Τάμτα την εκπροσώπηση στη Eurovision του 2019, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Η Τάμτα, το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop, είχε παραδεχθεί δημόσια με δηλώσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες ότι βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, διευκρινίζοντας ότι οι συνομιλίες γίνονται αποκλειστικά με την Κύπρο.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου δόθηκε τέλος στη φημολογία και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

«Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα λάβει χώρα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ τον ερχόμενο Μάιο, από τη δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο, Ελλάδα και Γεωργία, Τάμτα, η οποία ανήκει στη Minos EMI και την εταιρεία management Erodios Live», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

«Η Tάμτα θα ερμηνεύσει το τραγούδι “Replay”, με την υπογραφή του διακεκριμένου συνθέτη Alex Papaconstatinou (Alex P)», σημειώνει το ΡΙΚ.

«H επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης της συμμετοχής έχει ανατεθεί στη διεθνούς φήμης καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ΡΙΚ εμπιστεύεται για δεύτερη φορά την ομάδα που οδήγησε την Κύπρο στο θρίαμβο της Λισαβόνας και βάζει υψηλούς στόχους που η Τάμτα είναι κατάλληλη και ικανή να πραγματοποιήσει.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το τραγούδι «Replay» με τη φωνή της Τάμτα.

Στις αρχές της χρονιάς θα γίνει η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς της Eurovision, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 14 και 16 Μαΐου 2019. Ο μεγάλος τελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου 2019.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

 

 

Πηγή: hit-channel.com