Απόψε είναι η μεγάλη βραδιά για την Ελληνική συμμετοχή, αφού οι Freaky Fortune θα διαγωνιστούν για ένα απο τα εισιτήρια που θα τους στείλει στον τελικό της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Μάη.

Το B&W HALLERNE, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη έχει μεταμορφωθεί μέσα σε λίγους μήνες απο ένα παλιό κλειστό ναυπηγείο σε μια απο τις εντυπωσιακότερες σκηνές που έχουμε δει στον διαγωνισμό. Απαιτήθηκαν περίπου 4ο εκατομμύρια κορώνες Δανίας, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η τεράστια αρένα που θα υποδεχτεί 10.000 κόσμο!!! 

  Σ’ αυτό τον χώρο θα πραγματοποιηθεί ο Β¨Ημιτελικός, σήμερα και φυσικά και ο Μεγάλος Τελικός του Σαββάτου.

 Απόψε για μια θέση στη δεκάδα θα διαγωνιστούν οι: Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, Ελλάδα, Ελβετία.

 Ο β’ ημιτελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ στις 22.00.

 Η δεύτερη διαγωνιστική βραδιά της φετινής διοργάνωσης θα αρχίσει με ένα χορευτικό εμπνευσμένο από το «Tango Jalousie», το τραγούδι του Jacob Gade από το 1925, που αποτελεί το πιο γνωστό κομμάτι από την Δανία. Η Ελλάδα ανεβαίνει στη σκηνή 13η κατά σειρά.

 Οι Freaky Fortune και Riskykidd θα ερμηνεύσουν το «Rise Up» φορώντας ασπρόμαυρα ρούχα και με πολύχρωμα γραφικά στην τεράστια LED oθόνη, όπου θα κυριαρχεί το λευκό και το μπλε, που παραπέμπουν ευθέως στην Ελλάδα. Στη γέφυρα του τραγουδιού εμφανίζεται το τραμπολίνο, που έως τότε ήταν… αόρατο, με τον Αρμένιο αθλητή Arthour Gieremian, στα λευκά, να κάνει άλματα και περιστροφές, ενώ, προς το τέλος του τραγουδιού, ανεβαίνουν στο τραμπολίνο και οι τραγουδιστές μας, με το φινάλε να τους βρίσκει… ξαπλωμένους και χαμογελαστούς!

 Μετά την παρουσίαση όλων των τραγουδιών, θα ανοίξουν οι γραμμές για το televoting, ενώ, μέχρι να μάθουμε τις δέκα χώρες που προκρίνονται, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει άλλες δύο εκπλήξεις: η πρώτη είναι η εμφάνιση της… Αυστραλίας στον διαγωνισμό, για πρώτη φορά στην ιστορία και η δεύτερη περιλαμβάνει πολύ χορό.

Στον τελικό του Σαββάτου 10/5, θα σχολιάζει η Μαρία Κοζάκου μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

 Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!